26 aug 2019

Meegeven.nl helpt nabestaanden op belangrijk moment

In samenwerking met journalist Marieke Henselmans zijn we het initiatief Meegeven.nl gestart. Daar staan tips voor iedereen die een overlijden in hun (directe) omgeving meemaakt. Zo willen we testen of het regelen van de zaken rondom iemands overlijden makkelijker kan. De eerste resultaten zijn goed. 10% van de geïnteresseerde bezoekers opent een account en daarvan maakt 70% een nabestaandenplan.

Als iemand overlijdt, is het bij elkaar zoeken van alle gegevens een hele klus. Nabestaanden weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Ze hebben gegevens, wachtwoorden en persoonlijke wensen nodig om de zaken rondom het overlijden op een goede manier te kunnen regelen. Vaak ook nog onder tijdsdruk.

Er zíjn wanneer het ertoe doet

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar overlijden en digitaal nalatenschap. Daarin geven nabestaanden aan dat ze behoefte hebben aan kennis, hulpmiddelen en ondersteuning rondom iemands overlijden:

  • Het afwikkelen van een nalatenschap zorgt voor problemen door gebrek aan kennis en administratieve drempels. Ieder moet voor zichzelf het wiel opnieuw uitvinden.
  • Alle gegevens en wensen die je vóór een overlijden met elkaar deelt maken de afwikkeling achteraf zoveel makkelijker.
  • We kunnen – en willen – de relatie met klanten verstevigen door er te zijn op de momenten die er in hun leven toe doen: ontslag, echtscheiding en overlijden.

Hoe werkt meegeven.nl?

Meegeven.nl is een kennissite en een digitale kluis, waar bij leven alle belangrijke gegevens veilig in opgeborgen kunnen worden. Zo kunnen nabestaanden na overlijden in één keer alles vinden. En daarmee alles regelen zoals jij dat hebt gewild.

Iedereen kan de site en kluis gebruiken, zowel de klanten van onze merken als nabestaanden die bankieren bij andere banken.

Peter Eikelboom, innovatiemanager bij de Volksbank geeft aan dat het afwikkelen van een overlijden momenteel een ingewikkeld en rommelig proces is. “Het geeft mij energie om voor dit maatschappelijk probleem, samen met partners, nieuwe oplossingen te bedenken. Zodat we samen dit moeilijke moment toch wat makkelijker maken”.

meegeven kluis

Proef meegeven.nl

Op dit moment gaat het om een proef, die loopt tot september 2019. Dan evalueren we samen met gebruikers de toegevoegde waarde van zowel de kennissite als de digitale kluis.

Goede eerste resultaten

  • 10% van de geïnteresseerde sitebezoekers opent een account
  • 70% daarvan maakt een nabestaandenplan
  • Met een klanttevredenheid van 8
  • 67% zou de site aanbevelen aan anderen

Ines Bouzra, Marketeer bij de Volksbank is blij met de goede eerste resultaten. “Ik merk dat dit initiatief veel sympathie opwekt en deuren opent naar andere samenwerkingen. Dat we met meegeven.nl iets losmaken en toevoegen, geeft me voldoening.”

Nabestaandenplan maken

Jij kunt ons óók helpen. Bezoek en probeer meegeven.nl en laat ons weten wat je ervan vindt. We zijn benieuwd naar je reactie.

Help je nabestaanden en verzamel je gegevens en wensen veilig in de digitale kluis op meegeven.nl. Je kunt je gegevens altijd downloaden in PDF, printen en delen.

Nabestaandenplan maken>>

meegevennl nabestaandenplan

Meer weten?

Heb je een innovatief concept zoals meegeven.nl waar je onze klanten mee kunt helpen? Of heb je meer ideeën voor meegeven.nl? Neem dan contact op met Peter Eikelboom. Meer informatie over meegeven.nl vind je op meegeven.nl of snsbank.nl