15 maart, 2019

Doe op 23 en 24 mei mee met de Volksbank Hackathon!

Thema 2019: ‘The Future of human banking’

English version Read the English version

Hoe kunnen banken in de toekomst met innovatie het verschil maken voor hun klanten, de volgende generaties en de maatschappij? Waar hebben mensen behoefte aan wanneer ze hun financiën op orde brengen? Op 23 & 24 mei kun jij hierover meedenken en meebouwen aan oplossingen. Durf jij de uitdaging aan? Kom samen in 24 uur nieuwe concepten ontwikkelen en win mooie prijzen.

Aanmelden

Iedereen kan meedoen dit jaar: studenten, klanten van ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS, experts, geïnteresseerden en medewerkers. Vorm dus snel een team (max. 5 personen)!

 

Hackathon = 24 uur develop & fun

Een hackathon, ook wel hackfeest of hackdag is een evenement waar developers, designers, experts, creatievelingen en andere slimmeriken binnen 24 uur nieuwe concepten bedenken en ontwikkelen. Dit concept kan van alles zijn: een app, game, website of totaal iets anders. Een hackathon is hét moment om samen te experimenteren met nieuwe technieken en jezelf te ontwikkelen en het is vooral heel erg leuk!

 

The challenge: innovatief concept voor…

Tijdens de hackathon dagen we je uit om binnen het thema “The future of human banking” een nieuw innovatief concept te bedenken. Je kunt kiezen uit een van de volgende challenges:

 

ASN Bank

ASN Bank bankiert sinds de oprichting in 1960 op een maatschappelijk verantwoordelijke manier. Zo stimuleert het al vele jaren duurzame ontwikkeling. Je kunt gerust zeggen dat deze bank duurzaam bankieren in Nederland op de kaart heeft gezet.

Challenge 1: Hoe kunnen we duurzaam beleggen toegankelijker en inzichtelijker maken?

Challenge 2: Op welke manier kunnen we kinderen bewust maken van geld en duurzaamheid?

Challenge 3: Open challenge

Meer over challanges van ASN Bank

 

BLG Wonen

BLG Wonen is in 1954 opgericht met als doel het huizenbezit onder mijnwerkers te bevorderen. 65 jaar later zijn het niet de mijnwerkers, maar sociale huurders, starters, senioren en vele andere voor wie de woningmarkt ontoegankelijk is.

Challenge 1: Hoe kunnen we namens BLG Wonen waarde toevoegen op het gebied van duurzaam wonen voor klanten en toekomstige klanten ongeacht het inkomen?

Challenge 2: Open challenge

Challenges van BLG Wonen

 

RegioBank

De Zelfstandig Adviseurs van de RegioBank adviseren niet alleen over bankzaken, maar in 90% van de gevallen ook als onafhankelijk adviseur voor andere zaken zoals verzekeringen, belastingzaken en makelaardij. Ze zijn actief in het particuliere en kleinzakelijke domein (zzp, eenmanszaak, klein mkb, verenigingen en stichtingen).

Challenge 1: hoe kunnen we ook online (mobiel) de “alles onder 1 dak”-beleving bieden? Dit met als doel om onze klanten écht financieel weerbaar te maken. Overzicht, persoonlijk advies en hulp bieden staan daarbij centraal.

Challenge 2: Open challenge

Challenges van RegioBank

 

SNS

Vanuit SNS hebben wij als maatschappelijk doel gesteld om klanten Financieel weerbaar te maken door onze dienstverlening en communicatie hiervoor in te zetten. Een van de doelen hierin is om mensen een buffer op te laten bouwen voor later.

Challenge 1: Wat kan SNS doen om klanten te beschermen, door ze de geldontwaarding in woord en beeld te laten begrijpen. En hoe krijgen we ze in beweging om hier ook iets aan te doen?

Challenge 2: Open challenge

Challenges van SNS

 

Win mooie prijzen

Al het harde werk en de beste concepten worden beloond met mooie prijzen!

 

Doe je mee? Schrijf je snel in

Dit je kans om in een team in 24 uur nieuwe concepten te ontwikkelen en mooie prijzen te winnen op een unieke locatie in hartje ‘s-Hertogenbosch! De hackathon is gratis. We verzorgen eten en drinken én andere leuke verrassingen!

Aanmelden

Iedereen kan meedoen dit jaar: studenten, klanten van ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS, experts, geïnteresseerden en medewerkers. Vorm dus snel een team (max. 5 personen)!

 

Locatie

De hackathon vindt plaats op een unieke locatie in hartje ’s-Hertogenbosch:

Orangerie
St. Josephstraat 15
5211 NH ‘s-Hertogenbosch

 

Agenda

Donderdag 23 mei

12:00 – 13:00             Registreren + lunch

13:00 – 13:30             Kick-off

13:30 – 18:00             Hacken

18:00 – 19:30             Avondeten

19:30 – 21:00             Hacken

21:00 – 21:30             Spreker AI & Ethiek

21:30 – 07:00             Nog meer hacken en snacks!

 

Vrijdag 24 mei

07:00 – 08:30             Ontbijt

08:30 – 10:30             Hacken en pitch voorbereiden

10:30 – 12:00             Jury ronde 1 (Vanaf 11:30 start lunch)

12:30                           Einde lunch

12:30 – 13:30             Finale (ronde 2)

13:30 – 14:00             Prijsuitreiking

 

De Volksbank: bankieren met de menselijke maat

Het thema van deze hackathon is “The future of human banking”. Dat ligt in het verlengde van onze missie & manifest, “Bankieren met de menselijke maat”. De Volksbank is een diverse familie van merken: ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Samen, maar ieder op zijn eigen manier, kiezen we ervoor relevant te zijn voor mensen, in goede en in slechte tijden.

Om mensen inzicht, overzicht en vooruitzicht in geldzaken te bieden. Om ‘goed wonen’ toegankelijk te maken en om oprecht persoonlijk contact weer de basis te laten zijn voor bankieren. Wij laten ons continu inspireren om samen met onze klanten eenvoudige dienstverlening te ontwikkelen die de menselijke maat terugbrengt in geldzaken. We kiezen er daarbij voor om duurzaamheid als uitgangspunt te nemen voor de toekomst.

We horen graag van je

Meer weten over onze innovaties of heb je een innovatief concept binnen financiële weerbaarheid of duurzaamheid? Dan horen wij graag van je. Vul hiernaast je gegevens in en we nemen contact met je op.

Hartelijk dank.

Je boodschap is succesvol verzonden.

Privacy