12 okt 2018

Einde van je geld een stukje maand over?

Volgens onderzoek van het Nibud heeft tenminste 40 procent van de Nederlanders moeite om het overzicht over zijn financiële administratie te bewaren. Ook vergeet 44 procent welke abonnementen er  lopen, omdat deze veelal via  automatische incasso’s van de rekening geïncasseerd worden, waardoor andere zaken weer niet betaald kunnen worden. Hoe fijn is het dan om niet alleen inzicht te hebben in het verleden van je bestedingspatroon, maar ook in toekomstige inkomsten en uitgaven?

De Volksbank vindt het belangrijk dat mensen financieel weerbaar zijn en blijven. Op basis van kunstmatige intelligentie hebben wij een datamodel ontwikkeld om vaste inkomsten en uitgaven te voorspellen. Gebruikers van de mobiel bankieren app Sl!m kunnen via de functie ‘Mijn budget’ zien wat ze kunnen besteden tot hun volgende inkomen bijgeschreven wordt. Daarmee helpen we mensen om meer inzicht te krijgen in hun administratie en toekomstige uitgaven.

Sl!m Mijn budget

Voordelen Mijn Budget

  • Inzicht in je verwachte vaste inkomsten en uitgaven
  • Inzicht in wat je kunt besteden tot je volgende inkomen
  • Het helpt je beter op je geld en uitgaven te letten

Aanpak
Na een Google Design Sprint en verschillende iteraties van klanttests en aanpassingen zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van het datamodel en het bouwen van de functionaliteit in de béta mobiel bankieren app Sl!m. Sinds eind augustus kunnen Sl!m gebruikers ‘Mijn budget’ bekijken en geven zij ons feedback om de functie verder door te ontwikkelen. Op basis daarvan hebben we verschillende verbeteringen doorgevoerd en een tijdlijn toegevoegd voor meer overzicht. Zodra de functionaliteit volgens onze klanten volwassen genoeg is, komt deze beschikbaar in de reguliere Mobiel Bankieren apps van ASN Bank, RegioBank en SNS.

Kunstmatige intelligentie
Mijn Budget maakt gebruikt van ‘predictive modelling’. Op basis van historische betaaldata wordt een model getraind dat kan voorspellen welke inkomsten en uitgaven iemand zal hebben. We gebruiken kunstmatige intelligentie om mensen financieel weerbaarder te maken. In het geval van ‘Mijn Budget’ betekent dit dat we deze technologie gebruiken om mensen te helpen een goede afweging te maken tussen bijvoorbeeld een dure aankoop of de betaling van de huur.

Sl!m mobiel bankieren bèta app
Bankier je bij ASN Bank, RegioBank of SNS? Dan kun je deze innovatieve functie ‘Mijn budget’ proberen in de Sl!m app. Via deze app bieden we mensen in een vroeg stadium de mogelijkheid om nieuwe functies te proberen. Als jij een innovatief concept hebt, dan kan deze wellicht ook via Sl!m getest worden. Klik hier als je meer wilt weten over Sl!m en neem contact op als je een innovatief concept hebt.